Al ruim 3 miljoen ingezameld om T-rex naar Leiden te halen

t-rex station Leiden 2
t-rex station Leiden 2
LEIDEN - Er is al ruim 3 miljoen euro opgehaald om het levensgrote skelet van een Tyrannosaurus rex naar het Leidse museum Naturalis te halen. Dat hebben burgemeester Henri Lenferink en de directeur van het Naturalis, Edwin van Huis, zaterdagavond bekendgemaakt op het Stadhuisplein in Leiden. Er is in totaal 5 miljoen euro nodig.
Het museum is ervan overtuigd dat het gaat lukken om de laatste 2 miljoen euro voor het einde van 2014 binnen te halen. 'We zijn behoorlijk op weg, dus het moet zeker gaan lukken', zegt een medewerker tegen Omroep West. Naturalis wil met het geld niet alleen het skelet kopen, maar het ook prepareren en tentoonstellen.
'Daar is veel geld voor nodig', zegt de medewerker. 'Vijf miljoen lijkt veel, maar als je bedenkt hoe uniek een skelet van een Tyrannosaurus is, valt het wel mee. Nederland zou ook het eerste land buiten Amerika zijn waar een dergelijk dier is opgezet.' 
Tijdens de presentatie van de tussenstand is ook de Natuarlis Dinosaurus App gelanceerd. Dat is een naslagwerk over dino's op wetenschappelijke basis. Op de app staan 160 soorten met tekeningen en beschrijvingen.

Opgraving

Medewerkers van Naturalis hebben in augustus 2013 een Tyrannosaurus rex opgegraven in de staat Montana in de Verenigde Staten. Deze enorme vleeseter is het beoogde topstuk van het nieuwe Naturalis dat in 2017 open gaat.