Bijna 1 miljoen euro bij elkaar gefietst voor Ronald McDonald huizen

Kind in ziekehuis
Kind in ziekehuis
DEN HAAG - De HomeRide, een wielrenactie voor het Ronald McDonald Kinderfonds, heeft ruim 962.000 euro opgebracht. Met het geld kunnen meer dan 12.000 overnachtingen in een Ronald McDonald Huis in onder meer Den Haag en Leiden worden betaald.
Tijdens de HomeRide fietsen 71 teams met ruim duizend (amateur-)wielrenners van Groningen naar Maastricht, een afstand van meer dan 500 kilometer in 24 uur non-stop. Onderweg doen ze zes plaatsen met een Ronald McDonald Huis aan. Het startschot is zaterdagmiddag gegeven.
Een groot aantal teams fietst voor een specifiek Ronald McDonald Huis, vanwege hun persoonlijke ervaringen. Onder hen is het team 'Hart aan de slag', opgericht door Caroline Heijmans. In 2012 onderging haar dochtertje Eva, drie maanden oud, een zware hartoperatie in het LUMC.

Veel warmte en kracht voor ouders

Een heftige periode voor Caroline en haar man Michel. 'Gelukkig konden we terecht in het Ronald McDonald Huis Leiden, dicht bij Eva. Daar vonden we warmte, humor, troost, verbondenheid en bovenal een gezamenlijke kracht en empathie. Meedoen aan HomeRide is onze manier om iets terug te doen voor het Ronald McDonald Huis.'
Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds is blij verrast met de hoge opbrengst:  De oud-minister uit Schipluiden is vol lof voor de deelnemers. 'Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Deze HomeRiders hebben maanden getraind, door weer en wind, en hebben ook nog veel geld ingezameld. Zij maken het mogelijk dat een ziek kind de ouders altijd dicht bij heeft!'
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al bijna 30 jaar voor dat zieke of gehandicapte kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door 15 logeerhuizen bij ziekenhuizen.