Instellingen

Den Haag maakt zich op voor Parkpop

Parkpop in het Zuiderpark in Den Haag
Parkpop in het Zuiderpark in Den Haag
DEN HAAG - De festivalbezoeker komt goed aan zijn trekken in Den Haag dit weekend, want na Night at the Park zaterdagavond strijkt Parkpop zondag neer in het Haagse Zuiderpark. Op drie verschillende podia kunnen de bezoekers nationale en internationale artiesten zien zoals 10 cc, Epica, Gers Pardoel, Kensington en meer.
Naast genieten van de optredens kunnen de bezoekers van Parkpop ook de achtste finale van het WK voetbal tussen Nederland en Mexico om 18.00 uur volgen op grote schermen. De organisatie legt het festival even stil in de tijd dat Oranje speelt. De optredens gaan wel allemaal door, benadrukte een woordvoerder, maar de pauzes zijn iets korter.
Het is voor het eerst dat de muziek op Parkpop plaatsmaakt voor voetbal. Aanvankelijk was de organisatie het ook niet van plan, maar door de enorme Oranjekoorts besloot ze toch de voetbalfans tegemoet te komen.

Parkpop live te volgen op Omroep West

Parkpop wordt voor de 34ste keer gehouden en is het grootste gratis popfestival van Europa. Vorig jaar kwamen er 250.000 mensen naar het Zuiderpark. Het programma begint om 13.00 uur.
De 34e editie van Parkpop is zondag live te volgen op Omroep West via radio, tv en de liveblog.