Parkpop in het Haagse Zuiderpark, met de fiets, ov of auto?

Noisettes
Noisettes
DEN HAAG - Hoe ga ik zondag naar Parkpop? Het liefst met de fiets of het openbaar vervoer, tweet de Haagse politie zondag.
Speciaal voor Parkpop zijn er in en rond het Zuiderpark drie betaalde fietsenstallingen opgebouwd in de Vreeswijkstraat, aan de Loevensteinlaan en het Veluweplein.
Ze zijn open tussen 13.00 en 23.00 uur. Voor een fiets moet 1,50 euro betaald worden en voor een scooter of brommer 2,00 euro.

Openbaar vervoer

Zondag rijden er in ieder geval extra lange treinen op het traject Den Haag Centraal - Leiden Centraal - Schiphol - Amsterdam Centraal. Vanaf Den Haag Centraal kunnen Parkpop-gangers dan tram 9 of tram 16 naar het Zuiderpark nemen. De HTM heeft ervoor gezorgd dat er extra trams rijden.
Kom je op Hollands Spoor aan? Tram 9 en 16 komen ook daar langs, maar kunnen mogelijk al propvol zitten vanaf Centraal. Neem dan bus 26 aan de achterzijde van het station. HTMbuzz zet extra bussen in op deze route naar het Zuiderpark.
De laatste bus terug vertrekt overigens om 00.26 uur vanaf het Zuiderpark. De laatste tram, dat is lijn 9, rijdt om 00.55 uur richting Den Haag Hollands Spoor en Centraal Station. Als je geen ov-chipkaart hebt, koop dan bij het HTM-servicepunt op de stations alvast een kaartje om opstoppingen en vertragingen in de bus of tram te voorkomen.
De NS waarschuwt reizigers overigens voor vertragingen door werkzaamheden. Zo wordt er op het traject Den Haag Centraal-Rotterdam Centraal-Utrecht Centraal-Amersfoort gewerkt aan het spoor en dat kan leiden tot een half uur vertraging. Voor sommige bestemmingen moeten Parkpop-bezoekers al vóór het einde van het festival vertrekken om nog met de trein thuis te kunnen komen. Meer info op de reisplanner van de NS.

Auto

Toch met de auto? Neem vanaf de A13, A12 en A4 de afslag Den Haag Zuidwest/Hoek van Holland. Festivalbezoekers kunnen parkeren op vrije parkeerplekken rond het Zuiderpark en in de parkeergarages, volg de routeborden. De publiekingangen zijn aan het Veluweplein, de Melis Stokelaan, Loevesteinlaan en Vreeswijkstraat.
Let wel op! De Vreeswijkstraat is in de richting van het Soestdijkseplein afgesloten voor regulier verkeer in verband met de verwachte druk en het extra vervoer met bussen. Ook geldt er een parkeerverbod aan de zijde van het Zuiderpark.
Omroep West doet live verslag van het gratis muziekfestival op radio, tv en via de liveblog.