Sebastian Langeveld Nederlands kampioen wielrennen

LISSE - Wielrenner Sebastian Langeveld is zondagmiddag in Ootmarsum Nederlands kampioen op de weg geworden. De Lissenaar kwam solo over de streep. Achter de renner van Garmin-Sharp sprintte Niki Terpstra naar de tweede plek. Het brons was voor Wesley Kreder uit Zevenhuizen.
De 29-jarige Langeveld reed met nog anderhalve ronde te gaan weg bij zijn medekoplopers. Hij reed al snel een voorsprong van een halve minuut bij elkaar. Belkin-renner Maarten Tjallingii ging nog in de tegenaanval, maar kon de Zuid-Hollander niet meer terughalen.
Langeveld was bijzonder opgelucht. 'Ik was er al zo vaak dichtbij geweest', verzuchtte de Lissenaar na zijn solotocht over 20 kilometer. 'Het was ontzettend zwaar, maar ik voelde me de hele dag al goed en wist dat ik alleen op deze manier kans zou hebben.' Langeveld werd twee keer eerder tweede bij het NK en één keer derde. Hij liet zondag doorschemeren dat Tourdeelname erin zit: 'De ploeg wordt maandag bekend maar ga er maar van uit dat de roodwitblauwe trui in de Tour te zien is.'