IN BEELD, Parkpop 2014: Een feest vol muziek en voetbal

DEN HAAG - Parkpop heeft zondag 190.000 bezoekers getrokken. Dat is 60.000 minder dan vorig jaar. Volgens de organisatie komt dit door de WK-wedstrijd Nederland-Mexico. Door de 2-1 winst van Nederland is dit voor veel bezoekers één van de hoogtepunten van het festival. Muzikale hoogtepunten waren Gers Pardoel en de legendarische rockband 10cc.

De eerste hekken en posters worden naar beneden gehaald: Parkpop 2014 is ten einde. Pas een paar dagen voor het festival is besloten om de muziek voor het voetbal te laten wijken. Dat lijkt een goede zet te zijn geweest. Om 18.00 uur bleef het publiek in groten getale naar de schermen kijken.

Gers Pardoel: niet alleen voor meisjes

Gers Pardoel kreeg niet alleen de meisjes mee, maar het hele veld zong zijn hits Bagagedrager, Louise en Liever dan lief. Dat de zon volop scheen droeg uiteraard ook bij aan de goede sfeer.

Tijdens het interview van verslaggever Paul van Berkel met 10cc-zanger Graham Gouldman  scoorde Nederland de 1-1. De spanning was te voelen. Des te groter was de ontlading toen Klaas-Jan Huntelaar de strafschop binnenschoot. Het in oranje uitgedoste publiek stond op z'n kop, soms zelfs letterlijk.

Tijdens afsluiter 10cc werd het al wat minder druk op het veld. Toch kregen de oude rockers het veld mee. Gouldman en zijn mannen speelden de grote hits The things we do for love en Dreadlock holiday, redelijk vroeg in de set. Toch hielden ze de aandacht van het publiek tot het einde vast. Een mooie afsluiter van een mooie editie van Parkpop.

» Meer foto's zien? Kijk hier!

» Teruglezen: Liveblog Parkpop 2014

Deel dit artikel: