Instellingen

Ambassadeur Costa Rica: 'Oranje gaat het lastig krijgen tegen ons'

Ambassadeur Jorge Antonio Urbina Ortega
Ambassadeur Jorge Antonio Urbina Ortega
DEN HAAG - Oranje krijgt het nog lastig tegen Costa Rica in de kwartfinale, daar is de ambassadeur van het Midden-Amerikaanse land van overtuigd. Het nationale elftal van Costa Rica verraste vriend en vijand door voor het eerst ooit door te stoten naar de kwartfinale op het WK-voetbal.
Ook ambassadeur Jorge Antonio Urbina Ortega is blij verrast door de opvallende prestaties van zijn land tijdens het toernooi. In de groepsfase rekende Costa Rica in de zogeheten ‘poule des doods’ al af met Italië, Engeland en Uruguay. Zondagavond werd in een spannende wedstrijd Griekenland geklopt met penalty’s. ‘Het was onverwacht, maar het voelt goed. Ik had dit niet durven dromen. We staan voor het eerst in de kwarfinale, dat hebben we nog nooit meegemaakt’, aldus de trotse ambassadeur in een reactie.
De Costa Ricanen staat volgens Urbina Ortega bekend als een vriendelijk, warm en open volk. Maar ook met een enorme vechtlust en doorzettingsvermogen. De ambassadeur voorziet dan ook een zware pot voor Oranje en is vol zelfvertrouwen.  ‘Het wordt zwaar, maar het blijft een spel. Alles kan.’