Sportende jongeren zorgen voor leven in de brouwerij op Lage Zijde

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de komst van een Street Workout Park wordt de Lage Zijde in Alphen aan den Rijn nieuw leven ingeblazen. Sinds vorige maand is een groep jongeren dagelijks aan het trainen in een stellage op het parkeerterrein aan de Hooftstraat.
Vanwege de aanwezigheid van het geïmproviseerde trainingsveld komt het winkelend publiek even kijken wat er gebeurt op de Lage Zijde. Street Workout is namelijk een combinatie van turnen, fitness en freerunnen en het ziet er spectaculair uit. Wat het zo zwaar maakt, is dat je je eigen gewicht steeds moet dragen.
Het Street Workout Park is een initiatief van Jaco Poot, die pas nog derde werd op het NK Street Workout. Volgens hem komen er steeds meer jongeren af op deze nieuwe sport.

Positief

Het trainingsveld ligt tegenover de banketbakkerij van Bart van Vliet. Hij is blij met de komst van de jongeren: ‘Dat is toch positief. Er gebeurt wat. Ze kunnen beter hier in centrum  vermaken dan een plekje achteraf.’
Leuk detail. De stellage op het sportveld is door de jongeren zelf in elkaar gezet. Daarbij hebben ze gebruik gemaakt van verkeersbordpalen en oud ijzer. Jaco: ‘Het heeft niet veel gekost. En dat is ook goed voor de gemeente.’