Instellingen

Reserverol Daryl Janmaat: 'Het kwam als een klap'

LEIDSCHENDAM - Daryl Janmaat stond de eerste drie wedstrijden van het WK in de basis van het Nederlands Elftal, maar moest in de achtste finales tegen Mexico plotseling genoegen nemen met een plaats op de reservebank.
In de Telegraaf vertelt de Leidschendammer dat hij zijn reserveplek niet zag aankomen. 'Het kwam de dag voor vertrek naar Fortaleza als een klap die ik noot heb zien aankomen', zegt Janmaat. 'Hoewel ik wel wist dat ik niet mijn beste voetbal speelde die eerste drie groepsduels. Maar dat had ook met het systeem te maken. Voetballend is het vaak moeilijk de vrije man naar voren te vinden, omdat er op de flank nauwelijks medespelers staan.'
De rechtsback is in zijn negentien interlands nog steeds ongeslagen en hoopt dat Van Gaal hem tegen Costa Rica gewoon weer in de basis zet. Zijn vervanger Paul Verhaegh maakte tegen Mexico ook niet een al te beste indruk. 'Er is niemand overleden of vermoord; ik ga door en hoop op de training mijn basisplaats terug te verdienen. Het liefst tegen Costa Rica al', aldus een strijdbare Janmaat.