Opbrengst viswedstrijd in Nootdorp: 10.000 euro voor kinderen met Angelman syndroom

NOOTDORP - Visclub R.K.D.E.O. uit Nootdorp heeft zondag 10.000 euro opgehaald met een viswedstrijd voor het goede doel. 120 vissers gooiden hun hengel uit om geld op te halen voor de Nina Foundation, een stichting voor kinderen met het zeldzame Angelman syndroom.
De visvereniging wilde het 40-jarig bestaan vieren met een viswedstrijd voor een goed doel.
Wim van der Helm, één van de organisatoren, heeft een 7-jarige kleinzoon met het Angelman syndroom. 'Het is best zwaar. Hij kan niets zelf. Hij heeft een geestelijke en lichamelijk beperking en zit ook in een rolstoel', zegt zijn opa. Van der Helm neemt zijn petje af voor zijn oudste dochter en schoonzoon, die ook nog een tweeling hebben. 'Ze doen het ontzettend goed', aldus Van der Helm.
De organisatie is erg trots dat ze zoveel geld heeft opgehaald. '10.000 is nog maar het minimum bedrag. Er komt nog wat bij van de loterij', aldus voorzitter van de visclub Aad de Koning.    

Het zeldzame Angelman syndroom

Het Angelman sydroom is een aangeboren genetische afwijking bij kinderen. De ontwikkelingsstoornis kenmerkt zich door typische gelaatskenmerken, epilepsie, achterstand in spraakontwikkeling en een ernstige verstandelijke beperking.