Eerste week na heropening Mauritshuis was 'prettig druk': 12.573 bezoekers

DEN HAAG - In de eerste week na de heropening heeft het Mauritshuis in Den Haag 12.573 bezoekers ontvangen. Inclusief de gratis openstelling op vrijdagavond 27 juni komt dat aantal zelfs op 14.523. Ter vergelijking: voor de sluiting in 2011 trok het Haagse museum gemiddeld 5.000 bezoekers per week.

'De eerste week is het museum prettig druk geweest. Bezoekers hebben gelukkig niet al te lang in de rij hoeven staan en hebben kunnen genieten van een volwaardig museumbezoek', zegt directeur Emilie Gordenker over de week van 28 juni tot en met 4 juli.

Het Mauritshuis is ruim twee jaar dicht geweest. In die tijd is het gebouw aan het Plein grondig verbouwd en is er een nieuwe vleugel bijgekomen. Een ondergrondse foyer verbindt dit nieuwe gedeelte met het historische 17de eeuwse pand. In het museum zijn topstukken als Het meisje met de parel van Johannes Vermeer en De stier van Paulus Potter te zien.

Meer bezoekers verwacht

Voor de verbouwing werd het museum jaarlijks door minimaal 200.000 mensen bezocht. Het nieuwe streefaantal is minimaal 250.000. Er is ruimte voor meer bezoekers door de uitbreiding en de openingstijden zijn verruimd.

Deel dit artikel: