Haagse ronselaar Syriëgangers langer vast

DEN HAAG - Het voorarrest van de 18-jarige Oussama C. die is opgepakt voor het ronselen van strijders voor de burgeroorlog in Syrië, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag gezegd.

Oussama C. werd eind juni aangehouden op verdenking van het rekruteren van mensen voor de gewapende strijd in Syrië. Hij was al bij de Nederlandse autoriteiten in beeld. Zijn straf werd al eens verlengd. De politie liet eerder weten dat ze in Den Haag nog tien verdachten van ronselen op het spoor zijn.

Dichtbij PVV-leider Geert Wilders

C. uitte zijn extremistische gedachtegoed op internet en radio. De politie zei eerder te denken dat hij ook zelf bezig was met voorbereidingen om zich in de strijd te mengen 'onder de vlag van een terroristische organisatie'.

Dinsdag publiceerde de website Geenstijl foto’s waarop te zien was dat de 18-jarige C. tijdens het bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan de Haagse Schilderswijk heel dicht bij de politicus kon komen. Wilders reageerde 'verbaasd'dat de man zo dicht bij kon komen. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is Wilders is geen moment in gevaar geweest.
 

Deel dit artikel: