Vrijspraak voor naaktlopers Delftse Hout

Naturisten
Naturisten
DELFT - De acht naaktlopers die een boete kregen voor naakt recreëren op de Delftse Hout, hoeven deze boete niet te betalen. Dat is uitspraak van de rechter in het hoger beroep.
Vorig jaar zomer kregen 43 nudisten een boete opgelegd voor het naaktlopen. De groep was het hier niet mee eens en spande een rechtszaak aan. De kantonrechter bepaalde echter in januari van dit jaar dat de ligweide op de Delftse Hout niet geschikt is voor naaktrecratie als er meer dan 150 aangeklede badgasten zijn.
Van deze 43 naaktlopers werden 34 personen vrijgesproken. Van de negen naaktrecreanten die wel schuldig waren, gingen vandaag acht mensen in hoger beroep. En met succes: volgens het Hof is de regel van 'meer dan dan 150 aangeklede badgasten' te onduidelijk. De boete à 90 euro is dus kwijtgescholden en hoeven de acht naaktlopers niet te betalen.

Burgemeester Delft in gesprek met politie en OM

De gemeenteraad van Delft stemde donderdagavond al in met een motie dat  burgemeester Bas Verkerk bij de politie en het Openbaar Minsterie (OM) moet aandringen op minder actief beboeten van naaktlopers op de Delftse Hout. 'Begin volgende week gaat de burgemeester praten met de politie en het OM. Het zal dan gaan over de motie en over de uitspraak van het Hof', legt een woordvoerder van de gemeente Delft uit.
Op de uitspraak wil de gemeente Delft nog niet reageren. 'Wij gaan de uitspraak van het Hof eerst bestuderen en kijken wat voor gevolgen deze uitspraak voor Delft heeft', laat de woordvoerder weten.