De Uithof voor zeker vijf jaar behouden

Schaatscentrum De Uithof
Schaatscentrum De Uithof © VI-Images/OrangePictures
DEN HAAG - Sportcomplex De Uithof in Den Haag is voor zeker vijf jaar gered. De verhuurder van het complex neemt de huurder over en gaan samen verder. Estraede Participaties BV en Sporttainment BV willen gezamenlijk van De Uithof het toonaangevende sportcentrum van de regio Haaglanden maken.
'Deze overname is een logische stap want we werken al een paar jaar samen. Er is nu één partij, waardoor de continuïteit is gewaarborgd', zegt Eugène de la Croix van Sporttainment.
De Uithof trekt ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar met zijn schaatshal, sneeuwbaan, kartbaan, klimwand en games. Er komt een vijfjarenplan om dit bezoekersaantal verder te laten groeien.

Thaiboksschool en topsport

Of er ook andere takken van sport bijkomen, is nog niet zeker. 'Wij zijn nog in gesprek over de komst van een thaiboksschool en misschien een topsport trainingscentrum voor schaatsen', vertelt De la Croix. 'Maar de enige uitbreiding die nog zou kunnen, is op de vierde etage. Verder is het complex bezet.'
Aan de overname ging een brede discussie vooraf tussen de gemeente Den Haag, Rabobank, het gewest Zuid-Holland van de KNSB en ijshockeyvereniging HYS. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel.