Groep de Mos: wat deed GroenLinks bij anti-Israël demonstratie?

DEN HAAG - De Haagse burgemeester Van Aartsen moet de Stadspartij en GroenLinks op de vingers tikken, omdat die partijen hebben meegelopen met de anti-Israël demonstratie Hij zou het gedrag van de raadsleden 'scherp moeten veroordelen', stelt De Groep de Mos in schrijftelijke vragen. Volgens Geert Wilders van de PVV 'faalde de burgemeester'

De lokale partijen bleven staan, nadat er op het Spuiplein nazi-symbolen en jihad-vlaggen waren vertoond. Volgens de Groep de Mos hadden ze direct moeten vertrekken. Hij wil verder van de burgemeester weten waarom de demonstratie niet is bëeindigd toen het hakenkruis werd werd ontrold. Ook zou de Hitlergroet zijn gegeven.

'De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar de de meeste van deze uitingen zijn verboden', zegt De Mos. Hij gaat ervan uit dat er aanhoudingen zijn verricht. Als de politie niemand heeft opgepakt, moet Van Aartsen ook daarover opheldering geven.

Wilders: burgemeester faalde 

De PVV van Geert Wilders in de Tweede Kamer heeft ook vragen gesteld over de demonstratie. Volgens Wilders heeft Van Aartsen 'gefaald' door niet in grijpen. Aan de hand van videobeelden zouden actievoerders die met de verboden vlaggen zwaaiden alsnog moeten worden opgepakt.

Deel dit artikel: