Instellingen

Politie: brons voor Oranje, maar geen goud voor inbrekers!

DEN HAAG - Ook voor de laatste wedstrijd van Oranje op het WK Voetbal waarschuwt de politie weer voor dieven die hun slag willen slaan. Iedereen die in een café op bij vrienden naar de wedstrijd gaat kijken, wordt aangeraden om het huis goed af te sluiten en een licht te laten branden.
Voor deze troostfinale heeft de politie in Gouda een treffende slogan bedacht: het Nederlands elftal speelt voor brons, maar geef een inbreker geen kans op goud! Het is aftellen naar het duel tegen Brazilië. In het Nederlands elftal speelt Jordy Clasie in de basis. De middenvelder van Feyenoord vervangt Nigel de Jong die nog niet helemaal fit is. Sneijder speelt ook niet mee: hij raakte geblesseerd tijdens de warming-up. Jonathan de Guzman neemt zijn plaats in.
Opstelling Nederland: Cillessen; Kuijt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi en Blind; Wijnaldum, Clasie en De Guzman; Robben en Van Persie. Bondscoach Louis van Gaal zegt het elftal voldoende opgepept te hebben voor de laatste wedstrijd. 'Er zal een ongelooflijke sfeer zijn in dit prachtige stadion en we spelen tegen een topteam.'