Veel respect voor bronzen Oranje: 3-0 tegen Brazilië

DEN HAAG - Nederland is met een winst van 3-0 op Brazilië de derde van de wereld geworden. Het was een troostfinale, maar toch ging onder meer in de Haagse wijk Ypenburg het vuurwerk de lucht in om het resultaat te vieren.
Ook de bezoekers van de discoparty in 's Gravenzande gingen uit hun dak na de wedstrijd. Met een klinkende overwinning heeft Oranje het toernooi afgesloten. Het elftal hoeft dus zondag niet met een kater in het vliegtuig naar Rotterdam the Hague Airport.
Toch blijft sterspeler Arjen Robben zitten met de teleurstelling van de gemiste finale. 'Deze groep had meer verdiend', zei hij na afloop. Hij gaf aan helemaal leeg te zijn. 'Ik ben zo ongelooflijk trots op dit team. Het was een feest om met deze ploeg en staf te kunnen werken.'
De feesten voor het behalen van de derde plak lijken rustig te verlopen. In de Haagse wijk is wel veel ME op de been, maar er zijn niet veel voetbalfans op straat. Al het verkeer rijdt gewoon door. Ook op de Meerzichtlaan in Zoetermeer is het erg rustig. Op het moment dat Nederland het derde doelpunt maakte, slingerde wijkagente Greta in Alphen aan den Rijn net een wildplasser op de bon.