Joodse organisatie doet aangifte na 'Hitlergroet en hakenkruizen' op anti-Israël demonstratie in Den Haag

DEN HAAG - Federatief Joods Nederland (FJN) doet aangifte tegen de organisatoren en deelnemers aan een anti-Israël demonstratie afgelopen zaterdag in Den Haag. Ook wil de organisatie een gesprek met de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, omdat hij heeft nagelaten op te treden tegen 'het haatzaaien en oproepen tot geweld', aldus FJN.

Aan de manifestatie deden onder meer het Nederlands Palestina Komitee (NPK) mee, de stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP), Al-Awda en de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN). 'Tijdens de demonstratie werd veelvuldig de Hitlergroet gebracht en de demonstranten zwaaiden met hakenkruizen en jihadvlaggen', aldus FJN.

'Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en dient in ons land gekoesterd te worden. Maar burgemeesters hebben de dure plicht de rechten van alle inwoners van hun stad te beschermen. Het is onacceptabel dat een burgemeester toelaat dat dergelijk gedrag wordt vertoond', zegt een woordvoerder van Federatief Joods Nederland.

Politie: 'Demonstratie verliep rustig'

Volgens de politie is de demonstratie rustig verlopen. Er werd niemand aangehouden.

 

Mededeling van de redactie: Hoewel wij de vrijheid van meningsuiting zeer belangrijk vinden, is vanwege een grote hoeveelheid ongepaste reacties de mogelijkheid om te reageren op dit bericht uitgeschakeld. Wij vinden dit buitengewoon jammer, maar omdat onze huisregels hier stelselmatig worden overtreden zien we helaas geen andere mogelijkheid.

 

Deel dit artikel: