DNA-onderzoek in Noordwijk vanwege vermissing Carla Ruiter

NOORDWIJK - De auto van een echtpaar uit Noordwijk is onderzocht op een mogelijk DNA-spoor van de vermiste 47-jarige Carla Ruiter uit Noord-Holland. Dat laat een woordvoerster van de politie maandag aan Omroep West weten.
Getuigen die op de hoogte waren van de vermissing zeggen gezien te hebben dat Carla Ruiter in Noordwijk bij een echtpaar in de auto stapte. Of het daadwerkelijk om de vermiste vrouw ging is nog onduidelijk. 'We hebben DNA afgenomen en dat wordt nu onderzocht', aldus de politiewoordvoerster.
Andere inwoners van Noordwijk denken Ruiter de afgelopen tijd te hebben herkend en ook haar auto zou daar zijn gezien. Iedereen heeft belangrijke informatie met de politie gedeeld, maar ondertussen weet niemand waar de vrouw is. 'We hebben geen idee of ze nog wel leeft', zegt haar zus Marian.

Vertrokken met de auto

Carla Ruiter verliet haar huis in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp op dinsdag 8 april. De politie ontdekte op camerabeelden dat ze naar het dorpje Burgervlotbrug was gereden. Daarna leek het spoor dood te lopen. 'Totdat we tips uit Noordwijk kregen', vertelt Marian.
De familie van de vrouw is erg ongerust. 'Carla is al meer dan drie maanden vermist', zegt haar zus. ; Nu is het hopen dat het DNA-onderzoek bewijst dat Carla inderdaad in die auto heeft gezeten, maar de politie heeft ons ook gewaarschuwd dat het een lookalike kan zijn. We wachten de uitslag dus nu af.'

Opvallende groene Audi

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten. Carla Ruiter is 1,80 meter lang, heeft een slank postuur en kort bruin haar. Op de dag van haar verdwijning droeg ze vermoedelijk een halflange groen/grijze jas en een spijkerbroek. Ze reed in haar groene Audi 80 Avant met kenteken JV-TV-61.
Als Carla nog leeft heeft ze wel haar medicijnen nodig. 'We weten niet in welke gemoedstoestand ze destijds is vertrokken, maar zonder medicijnen heeft ze het wel moeilijk', zegt haar zus Marian. Ook liggen haar rijbewijs, paspoort en portemonnee nog thuis.