Partij van de Eenheid boycot media, praat alleen nog met vrienden

DEN HAAG - De Haagse Partij van de Eenheid (PvdE) heeft een mediaboycot van zes maanden afgekondigd. Spreekbuis Arnoud van Doorn praat alleen nog met bevriende media, omdat de andere zijn islamitische partij 'continu stigmatiseren en de moslimgemeenschap criminaliseren'.

De media zouden volgens Van Doorn de PvdE stelselmatig zwart maken en uitspraken van partijleden opzettelijk verdraaien. 'De media zijn doelbewust bezig om moslims en de Islam in negatieve zin neer te zetten en daarmee bij te dragen aan polarisatie in de samenleving. Deze wijze van journalistiek bedrijven zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op en vergroot de kloof tussen moslims en niet-moslims. De PvdE wil juist bruggen wil bouwen en de dialoog aangaan', aldus het persbericht.

Alleen bevriende media worden de komende zes maanden nog te woord gestaan. Verder zal de Partij van de Eenheid gebruik maken van social media om de achterban van informatie te voorzien. De islamitische Partij van de Eenheid heeft één raadslid in de Haagse gemeenteraad: Abdoe Khoulani. Arnoud van Doorn zat ooit bij de Haagse PVV, stapte over naar de PvdE maar werd bij de verkiezingen niet gekozen. 

'Volledig buitenspel'

'Hiermee zet Van Doorn zich natuurlijk volledig buitenspel, want geen enkel medium wil nu nog met hem praten', reageert Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West. 'Journalisten zijn objectief en dus bij voorbaat nooit vrienden van een partij of politicus. Opmerkelijk en zorgelijk dat in Nederland een democratisch gekozen partij zich zo buiten de maatschappij kan stellen'

Hoe Van Doorn zijn mediaboycot denkt te rijmen met zijn mantra 'de dialoog aangaan' is onbekend.

Deel dit artikel: