Carla Breuer nieuwe burgemeester Teylingen

TEYLINGEN - De gemeente Teylingen heeft een nieuwe burgemeester. Carla Breuer (CDA) is door de gemeenteraad unaniem voorgedragen om de openstaande vacature in te vullen. Op 29 september zal Breuer geïnstalleerd worden door de commissaris van de Koning.

De functie van burgemeester van Teylingen was sinds eind 2012 vacant, destijds vertrok toenmalig burgemeester Schelberg naar Hengelo. Carla Breuer moest een intensieve selectieprocedure ondergaan om burgemeester van Teylingen te kunnen worden. 36 mensen hadden gesolliciteerd op de functie.

De vertrouwenscommissie, verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure, is zeer tevreden over het resultaat. Peter Scholten, voorzitter van de commissie: ‘Mevrouw Breuer is een oprecht gedreven en krachtige bestuurder die niet voor de gebaande paden kiest. Teylingen zocht naar een inspirerende vernieuwer, iemand met lef. Mevrouw Breuer is scherp, straalt positieve energie uit en is naar de mening van de vertrouwenscommissie buitengewoon goed in staat om duurzame relaties binnen en buiten onze gemeente op te bouwen.

Achtergrond in de gezondheidszorg

Carla Breuer is van CDA-huize en is sinds 2009 burgemeester van de gemeente Werkendam. Daarvoor was ze zeven jaar wethouder in de gemeente Nieuwegein. Tijdens deze periode heeft ze verschillende onderwerpen in haar portefeuille gehad waaronder volksgezondheid, welzijn en economische zaken. Voor die tijd was ze ruim elf jaar werkzaam in de gezondheidszorg.

Deel dit artikel: