Sterke stijging huizenverkopen Westland en Den Haag

huizenverkoop
huizenverkoop
DEN HAAG - In het Westland zijn het afgelopen kwartaal 63 procent meer huizen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt de NVM-afdeling Haaglanden dinsdag bekend. In Den Haag is er een stijging van bijna 40 procent. Dit is het hoogste aantal huizenverkopen sinds het begin van de economische crisis, in het najaar van 2008.
Gemiddeld werden woningen in Den Haag het afgelopen kwartaal in 111 dagen verkocht. In het eerste kwartaal van dit jaar moesten mensen nog gemiddeld 155 dagen wachten voordat hun huis verkocht werd.
Het herstel van het aantal huizenverkopen wordt volgens de NVM veroorzaakt door het toegenomen consumentenvertrouwen, de betere economische vooruitzichten, de lage rente, het aantrekkelijke prijsniveau en de stijgende huurprijzen.
De regionale verschillen zijn wel groot, benadrukt de NVM.

Westland spant kroon

In Den Haag zijn in het tweede kwartaal van dit jaar 1614 woningen verkocht, ten opzichte van 1223 in het tweede kwartaal van 2013. In het Westland zijn er 248 huizen verkocht. Vorig jaar waren dat er nog 152. In de regio Delft ziet de NVM een stijging van 26,7 procent.
De NVM verwacht dat de positieve stemming op de woningmarkt doorzet in het derde kwartaal.