Instellingen

Haagse Hogeschool: 'Uitgelekt tentamen is ongeldig en moet over'

DEN HAAG - Het tentamen Financiële Analyse, van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Haagse Hogeschool moet over. Dat heeft de examencommissie van de hbo-instelling besloten.
De 57 studenten moeten komende donderdag een nieuw tentamen Financiële Analyse maken. Studenten die dan bijvoorbeeld met vakantie zijn krijgen in september nog een kans. Het tentamen werd afgelopen vrijdag voor het eerst afgenomen, maar Omroep West had de opgaven donderdag al in handen.
De Haagse Hogeschool heeft maatregelen genomen om fraude te voorkomen bij de tentamens die deze week plaatsvinden. Wat die maatregelen precies inhouden is niet bekend, omdat potentiële fraudeurs daar hun voordeel mee zouden kunnen doen, volgens een woordvoerder van de school. Er wordt ook aangifte gedaan van fraude of diefstal.

Risico op fraude beperken

De Haagse Hogeschool gaat de komende maanden de wijze van tentaminering aanpassen, zodat 'het risico op incidenten als deze in de toekomst sterk wordt beperkt'.
Naschrift redactie:
Op deze pagina wordt veel geklaagd over de rol van Omroep West in dit verhaal. De omroep had dit verhaal niet moeten maken, omdat nu studenten gedupeerd zijn. Echter: het is niet Omroep West die heeft gefraudeerd met examens, West deed slechts verslag van fraude die al aan de gang is. Het is dan ook niet de omroep aan te rekenen dat examens nu overgedaan moeten worden, maar degenen die fraudeerden met examens en tentamens. We begrijpen de boosheid van de onterecht gedupeerde studenten heel goed, maar willen graag verwijzen naar het oude gezegde: 'Don’t shoot the messenger'.