Bandjes maken van loomelastiekjes: Neppers bijna net zo goed als origineel

DEN HAAG - Trends en rages onder kinderen komen en gaan. Maar de laatste trend, looming, is wel erg hardnekkig. Het lijkt wel of ieder kind in Nederland druk bezig is de mooiste creaties van kleine elastiekjes te maken. En om die elastiekjes is een hoop te doen. Er zijn officiële van het merk Rainbow Loom en er zijn nepelastiekjes. Maar welke zijn nou het beste?
De nep loomelastiekjes zouden sneller breken en verkleuren. Omroep West liet leerlingen van basisschool De Vlieger in Den Haag de verschillende elastiekjes testen.  De conclusie: de nepelastiekjes zijn vrijwel net zo goed als de echte. Een van de testende leerlingen: ‘De echte zijn iets sterker dan de neppe’. Maar een andere leerling laat weten dat er bij haar nog nooit een elastiekje gebroken is.
Ook het kleurverschil is volgens de jonge creatievelingen nihil. ‘Dat maakt niet zoveel uit, ik vind de neppe ook mooi’. Een andere leerling gaat wat dieper op de materie in: ‘Ik denk dat ze in de fabriek gewoon dezelfde kleuren kunnen maken, van kleurverschil is dus niet zoveel waar.’