Vrouwen met ongelijke schoenmaat kunnen voortaan samen shoppen: 'Wij kunnen wel met elkaar uit de voeten'

DELFT / MAASDIJK - Je zal het maar hebben: twee ongelijke voeten. De Delftse Eva Wartewig heeft links maat 40, rechts maat 36,5. Ze moest altijd twee paar schoenen kopen. Maar nu heeft ze een 'schoenmaatje' gevonden, in Monique Rutten, uit Maasdijk.
Monique heeft namelijk precies dezelfde maat, maar dan andersom: links 36,5 en rechts maat 40. De twee zijn met elkaar in contact gekomen dankzij de eigenaar van schoenwinkel Sneakers in Delft. Eva vroeg daar, zoals altijd, om twee paar schoenen, in verschillende maten.
De week ervoor was er ook al een dame die om twee verschillende maten vroeg. Schoenverkoper Peter dacht nog dat het Eva zelf was, die vorige week ook in de winkel was. 'Toen ze nee zei ging me een lichtje op', vertelt hij.

Monique vroeg een week eerder ook om twee paar schoenen

Die andere vrouw met ongelijke voeten was Monique. Zij had de twee ongelijke schoenen die ze niet nodig had, een zogeheten onpaar, achtergelaten in de winkel. Eva Wartewig kreeg ze gratis mee van schoenverkoper Peter. Via een oproep in het Radio West-programma Debby en haar mannen kwam ze erachter dat het Monique was, die haar spiegelbeeld is, qua schoenmaat.
Met twee ongelijke voeten is schoenen kopen een dure grap. 'Ik heb wel eens 700 euro uitgegeven aan twee paar laarzen,' vertelt Monique. Eva's duurste aanschaf bestond uit twee keer 160 euro. Maar vanaf nu kunnen ze de kosten delen.

Voortaan shoppen ze samen

'Ik denk wel dat we met z’n tweeën uit de voeten kunnen, we houden allebei van sneakers en sandaaltjes,' aldus Eva. Voortaan kunnen ze dus samen shoppen. 'Ik vind het zo leuk dat we elkaar nu ontmoet hebben,' zegt Monique.
Schoenen worden er bij deze eerste ontmoeting nog niet gekocht, maar samen een terrasje pikken is snel geregeld. De schoenverkoper belooft ze voortaan ook nog korting als ze twee paar schoenen komen kopen.