ADO-directeur Jansen stapt op vanwege Chinese overname

Piet Jansen
Piet Jansen
DEN HAAG - Directeur Piet Jansen vertrekt bij ADO Den Haag. Jansen kan zich niet vinden in de overname van de Haagse club door het Chinese bedrijf United Vansen International Sports. Hij heeft zijn vertrek net aan Omroep West laten weten.
Officieel vertrekt Jansen per 1 september, maar dat zal in de praktijk inhouden dat hij nu al niet meer actief is voor de club. ‘Ik neem dit besluit met pijn in mijn hart’, aldus Jansen tegenover Omroep West. Hij voegde er aan toe verder geen verklaring te willen geven.
Bronnen binnen ADO Den Haag meldden dat Jansen zich nooit heeft kunnen verenigen met de snelle overname door het Chinese United Vansen van de steenrijke zakenman Hui Wang. Jansen zou veel liever hebben gezien dat de club door lokale ondernemers zou zijn overgenomen, een traject dat hij niet heeft kunnen afmaken, aldus bronnen binnen de club.
Jansen stond pas een jaar aan het roer bij ADO. Hij werd aangesteld als opvolger van Cees Driebergen, die ook maar een jaar als directeur heeft gefungeerd.

Stoelendans gaat verder bij ADO Den Haag

Jansen is directeur nummer vijftien die de Haagse club in acht jaar tijd verlaat. Zo stonden eerder Robert Langenbach, John van Ringelenstein, Piet van der Pol, John Arzbach, Harm de Boer, Mathijs Manders en Cees Driebergen aan het roer als algemeen directeur.
Maar ook andere topfuncties binnen de club wisselden snel: Steven de Haseth, Frans Boogaard, Dick Vierling en Justin Goetzee waren de laatste jaren actief als commercieel directeur. Rob Baan en André Wetzel waren kort actief als technisch directeur en Maurice Westerwoudt was tijdelijk werkzaam als directeur stadion en veiligheid.

Groen licht voor de verkoop

Dinsdag werd bekend dat de verkoop van ADO Den Haag aan United Vansen definitief door kan gaan. De gemeente Den Haag heeft goedkeuring gegeven aan de overdracht van de aandelen van ADO-eigenaar Mark van der Kallen aan de Chinezen. Direct na de bekendmaking van het gemeentelijke nieuws liet aandeelhouder Van der Kallen weten dat ADO een club van 25 miljoen euro kan worden door de komst van de Chinezen.