Utrechtsebaan weekeinden dicht voor onderhoud

Utrechtsebaan
Utrechtsebaan
REGIO - DEN HAAG – De Utrechtsebaan gaat later dit jaar twee weekeinden grotendeels dicht omdat de A12 tussen Nootdorp en Den Haag opnieuw wordt geasfalteerd.
In het weekeinde van 26 tot en met 29 september en van 17 tot en met 20 oktober gaat Rijkswaterstaat de weg onder handen nemen en is de A12 op slot tussen afslag Nootdorp en de Zuid Hollandlaan.
Van vrijdag 26 september van elf uur ‘s avonds tot en met 29 september om vijf uur 's morgens wordt gewerkt in de richting van Nootdorp, dus de stad uit. Van vrijdag 17 oktober  om elf uur ’s avonds tot en met maandag 20 oktober om vijf uur 's morgen wordt gewerkt in de richting van het centrum – de stad in.

Hele stukken weg dicht

Tijdens de werkzaamheden is het hele stuk tussen de Zuid Hollandlaan en afslag Nootdorp afgesloten in de richting waarin gewerkt wordt, schrijft de Haagse wethouder Tom de Bruijn (D66, verkeer) aan de gemeenteraad.
De fly-overs van het Prins Clausplein zijn open, met uitzondering van die in de richting van Den Haag. De afslag Nootdorp vanaf de A4 blijft bereikbaar, aldus de wethouder.

Extra reistijd

Volgens de gemeente moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd. Zij worden door Rijkswaterstaat geïnformeerd over alternatieve routes. Verkeer wordt omgeleid via andere routes, zoals de A44 – Benoordenhoutseweg,  de N 14 – Landscheidingsweg, de Rijswijkseweg -Haagweg, de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk en de N 211 - Lozerlaan.
Ook worden, als dat nodig is, verkeersregelaars ingezet.