RVD: 'Geen opnames Michiel de Ruyter-film op Binnenhof'

DEN HAAG - Het is onduidelijk of er aankomende week gefilmd mag worden op het Binnenhof in Den Haag voor de film over het leven van zeeheld Michiel de Ruyter. Dit laat Monique van Schendelen woordvoerder van Farmhouse, producent van de film, weten.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft afgelopen vrijdag aan de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gevraagd om geen vergunningen te verlenen om te filmen. 'Wij hebben op vrijdag 25 juli en zaterdag 26 juli opnames gepland staan op het Binnenhof, maar deze gaan dus misschien niet door als er op het Binnenhof activiteiten plaatsvinden als gevolg van de vliegramp in Oekraïne', legt Van Schendelen uit.

Het komt producent Farmhouse slecht uit als straks inderdaad blijkt dat de opnames niet door mogen gaan. 'We hebben als producent absoluut begrip voor de situatie, maar dit zijn cruciale scénes die we echt nodig hebben voor de film', zegt Van Schendelen. Op het Binnenhof wordt onder andere gefilmd hoe Johan de Witt, gespeeld door Barry Atsma, onthoofd wordt.

Burgemeester Van Aartsen en producent nog in gesprek.

Als het aan de RVD ligt wordt er niet gefilmd, maar volgens Van Schendelen is het nog niet zeker dat opnames niet doorgaan. 'Er wordt nog druk onderhandeld met de burgemeester en we zijn naarstig opzoek naar een oplossing.'

De film Michiel de Ruyter gaat over het leven van Neerlands bekendste zeeheld. Frank Lammers speelt de hoofdrol. Daarnaat zijn onder andere Barry Atsma, Lieke van Lexmond, Egbert-Jan Weber en Tygo Gernandt te zien in de film. Michiel de Ruyter is begin 2015 te zien in de bioscoop.

Deel dit artikel: