'Lotto neemt Belkin-wielerploeg over'

belkin rijdt door lekkerkerk
belkin rijdt door lekkerkerk
RIJSWIJK - Het bedrijf Lotto in Rijswijk lijkt de nieuwe hoofdsponsor te worden van de huidige Belkin-wielerformatie. Volgens De Telegraaf zijn Lotto en de wielerploeg dicht bij een overeenkomst. Ook schaatsploeg BrandLoyalty zou hierbij betrokken zijn.
De ploegleiding van Belkin, die kort geleden bekend maakte na dit seizoen af te haken als hoofdsponsor, geeft maandag meer duidelijkheid. Volgens teammanager Richard Plugge 'ziet het er heel goed uit' en is dit 'heel goed nieuws voor de wielerploeg maar ook voor het Nederlandse wielrennen'.
“We praten inderdaad”, bevestigt woordvoerster Minke Booij van Lotto. “Maar er is nog niets definitief. We zijn nog aan het onderhandelen.” Lotto is wel heel geïnteresseerd. “Ons belang om hierin te stappen is om ons nog meer te profileren met sport en nog meer naamsbekendheid te creëren.”

Orie, Groothuis en Kramer

BrandLoyalty is al sponsor van de schaatsploeg van coach Jac Orie en de olympisch kampioenen Stefan Groothuis en Sven Kramer. De bedoeling is dat de wieler- en schaatsploeg gecombineerd gaan worden.
Het budget voor komend seizoen is volgens De Telegraaf nog niet helemaal rond. Plugge is nog op zoek naar een derde sponsor.
Vele dopingschandalen
Belkin nam vorig jaar vlak voor de Tour de hoofdsponsoring van de voormalige Rabobankwielerploeg over. De bank stapte uit de sport na de vele dopingschandalen.
Bauke Mollema, Robert Gesink, Laurens ten Dam en Touretappewinnaar Lars Boom zijn bekende gezichten van de Belkin-wielerformatie.