Jan Kees de Jager financieel directeur KPN: 'De beste kandidaat'

DEN HAAG - KPN wil voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat maakte het telecombedrijf, met het hoofdkantoor in Den Haag, maandag bekend.
De Jager treedt 15 augustus bij KPN in dienst, waarna hij per 1 november de rol van financieel directeur op zich neemt. De formele benoeming zal plaatsvinden na een buitengewone aandeelhoudersvergadering die in september wordt gehouden.
De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij 3 jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.

Basissalaris 625.000 euro

Volgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen. Een minister verdient in Nederland ongeveer anderhalve ton.
De Jager wordt de opvolger van Steven van Schilfgaarde, die sinds september op interim-basis financieel directeur van KPN is. Van Schilfgaarde nam de taken over van Eric Hageman, die in september onverwacht bij KPN vertrok.