Instellingen

Vliegramp MH17 Malaysia Arlines: 24 slachtoffers uit onze regio

Rein Specken en Desiree Zantkuijl
© d66 Den Haag
Nguyen Ngoc Minh en haar kinderen Dang Minh Chau Dang Quoc Huy uit Delft
Emma en Valentijn Essers hun vader Peter Essers en moeder Jolette Nuesink
Gijsbert van Duijn en Inge van der Sar uit Leimuiden
Erik van de Poel en Truike Heemskerk uit Oud Ade
© svroac.nl
Julian Ottochian uit Den Haag
© Nutsschool Laan van Poot
Elsemiek de Borst uit Den Haag
Wim Bakker

REGIO - In de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines zaten 24 mensen uit de regio van Omroep West.

Lisanne Engels uit Voorburg

De 22-jarige Lisanne groeide op in Voorburg en studeerde geneeskunde in Utrecht. Daar was zij lid van de vrouwenstudentenvereniging U.V.S.V.. De vereniging was bezig met de viering van haar 23ste lustrum, maar die feestelijkheden werden na de dood van Lisanne tijdelijk stilgelegd. Lisanne speelde ook hockey in het tweede team van de Utrechtse club Kampong. De voorzitter laat weten op de website van de club dat de gedachte uitgaan naar Lisanne, haar familie, vrienden en teamgenoten.

Annet de Jong en Wim Bakker uit Zoetermeer

Annet de Jong (57) werkte jarenlang als didactisch medewerker bij de gemeente Zoetermeer. Op het Zoetermeerse stadhuis ligt een condoleanceregister. Verder was Annet actief bij hardloopvereniging Road Runners Zoetermeer. Haar echtgenoot Wim Bakker (59) was jarenlang actief voor de PvdA in zijn woonplaats. Op de site van de partij schrijft voorzitter Werner Karsten te treuren om het verlies van oud-voorzitter Wim en zijn vrouw Annet. Hij wenst de drie kinderen die het echtpaar achterlaat veel sterkte toe. Wim werkte sinds kort als afdelingssecretaris bij de faculteit 3mE van de TU Delft.

Gijsbert van Duijn en Inge van der Sar uit Leimuiden

Het stel Gijsbert (47) en Inge (33) zijn actieve leden van de voetbalclub Kickers '69 uit Leimuiden. Ze spelen voor de club maar zijn ook actief bij het clubleven. Gijs als leider van een team en Inge zat in verschillende comissies. de club schrijft dan ook op haar website diep geschokt te zijn door het verlies van het  stel. Ook tennisvereniging Leimuiden waar het stel lid van was reageert geschokt. 'Wij zullen Inge en Gijs herinneren als geweldige mensen, die er voor elkaar waren, maar ook altijd voor anderen klaar stonden, sociaal zeer bewogen mensen', schrijft het bestuur op de website van de club. In de gemeente Kaag en Braassem, waar Leimuiden onder valt is op het gemeentehuis een condoleanceregister geopend.

Erik van de Poel en Truike Heemskerk uit Oud Ade

Ook Erik (28) en Truike (30) komen net als Gijsbert en Inge uit de gemeente Kaag en Braassem. Het stel was actief bij sportvereniging Roac, Erik als speler en Truike als verzorgster. De club heeft op haar website een pagina geopend waar leden hun bericht kwijt kunnen. Vrienden van Erik en Truike verzamelden zich de zondag na de ramp bij het huis van het stel. Daar werden veel bloemen voor de deur gelegd. 'Truike was stil, rustig, heel erg sociaal en behulpzaam. Erik was de verbinder, die altijd overal een feestje van maakte', vertelt een goede vriend van hen.

Rein Specken en Desiree Zantkuijl uit Den Haag

Ook de Haagse kunstenaar Rein Specken en zijn vriendin Desiree Zantkuijl zaten aan boord van het ramptoestel MH17 van Malaysia Airlines. Specken is actief lid van D66 in Den Haag. Op de website van de partij schrijven zijn partijgenoten: 'Het is verdrietig en niet te bevatten dat deze gedreven, inspirerende en enthousiaste wereldverbeteraar ... er niet meer is.

Esther de Ridder, Julian en Sergio Ottochian en Elsemiek de Borst uit Den Haag

De grote droom van de 17-jarige Elsemiek de Borst uit 5 vwo van het Haagse Segbroek was om te gaan studeren aan de TU Delft. Maar aan die droom kwam abrupt een eind toen zij samen met moeder Esther de Ridder, broertje Julian en stiefvader Sergio Ottochian verongelukten in de boeing van Malaysia Airlines. Haar vader schreef een aangrijpende open brief, waarin hij de Russische president Poetin, leiders seperatisten of Oekraïnse regering 'bedankt' voor het vermoorden van zijn enige kind. Julian zat in groep 6 van de Nutsschool aan de Laan van Poot, in de Haagse Vogelwijk waar het gezin ook woonde. Op de website van de school staat een fotootje van de jongen en een tekstje dat ze het nog steeds niet kunnen geloven.

Familie Nuesink / Essers uit Den Haag

Een foto van Jolette Nuesink (60) ging donderdag vlak na de crash de hele wereld over. Een Oekraïner vond haar paspoort en verspreidde de foto via de sociale media. Jolette ging met haar man Peter Essers (66) en hun kinderen Emma en Valentijn op vakantie. Het gezin woonde in het Haagse Statenkwartier. Valentijn ging naar het vwo en Emma studeerde geneeskunde in Groningen. Jolette werkte als klinisch psychologe, Peter was net gepensioneerd. Volgens zijn broer Sander had hij eindelijk de tijd om de dingen te doen die hij echt wilde. ‘Als vader en opa genieten van zijn kinderen en kleinkinderen en met zijn pas verworven zeilboot zijn grote droom najagen: zeilen naar het Caribisch gebied en Brazilië .’

Familie Dang uit Delft

De 37-jarige Nguyen Ngoc Minhr was met haar zoontje Quoc Huy Dang en dochter Minh Chau Dang op weg naar haar geboorteland Vietnam om familie te bezoeken. Het gezin woonde in de Delftse wijk Buitenhof, waar na het ongeluk de vlaggen halfstok hingen. Minh Chau (17) ging naar school op het Christelijk Lyceum, Quoc Huy voetbalde bij D.S.V. Full Speed. De vader van de kinderen overleed acht maanden geleden bij een treinongeluk.

Anelene Misran & Donny Djodikromo uit Pijnacker-Nootdorp

Anelene ging met haar vriend Donny op reis naar Azië. Hoewel Donny officieel niet in de gemeente Pijnacker-Nootdorp stond ingeschreven, woonde hij al enige tijd samen met Anelene. Ze werkte als business controller bij een financieel bedrijf.

Nisha Binda en Rishi Jhinkoe uit Den Haag

De Surinaamse Nisha en Rishi waren nog maar net getrouwd toen ze aan boord gingen van toestel MH17. Op 12 juli gaven ze elkaar het ja-woord en gingen nu op huwelijksreis. Nisha werkte bij certificeringsorganisatie KIWA in Rijswijk maar nam daar twee weken geleden ontslag. Samen met Rishi verhuisde ze naar Almelo.