Inzameling voor gehandicapte Benjamin uit Zoetermeer groot succes

ZOETERMEER - De donaties voor een tillift voor de Zoetermeerse Benjamin stromen binnen. Binnen een week is ongeveer 6.000 euro opgehaald. Met het bedrag dat Benjamins ouders al hebben opgehaald, komt de lift steeds meer binnen bereik.
Afgelopen zaterdag verkochten winkeliers in de wijk Meerzicht spullen om geld in te zamelen en ook de rotary club Segwaard deed een donatie. Het totaal van de inzamelingen komt volgens moeder Nicole naar verwachting neer op 6.000 euro.
Nicole is super blij met alle opgehaalde donaties. 'Ondanks de hitte zijn zoveel mensen toch in ons Meerzicht komen winkelen. Fantastisch. Met het behaalde resultaat zien we de tillift al lonken.'

Volledig afhankelijk

De zwaargehandicapte Benjamin heeft een hersenverlamming en is volledig van zorg van zijn familie afhankelijk. Omdat de 8-jarige jongen te zwaar wordt om te tillen, is een tillift hard nodig.
De tillift kost totaal 30.000 euro. De gemeente vergoedt een deel maar de overige 18.000 euro moeten de ouders zelf bij elkaar brengen. Met het geld dat nu is opgehaald, staat de teller nu rond de 12.000 euro.