Bewaking voor huis slachtoffer na fatale schietpartij Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een huis aan de Koningshof in Alphen aan den Rijn wordt bewaakt sinds de dodelijke schietpartij in die plaats maandagavond. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de woning van het slachtoffer.
Op de parkeerplaats bij winkelcentrum de Herenhof ligt dinsdagochtend een bosje bloemen. Verder wijst niets meer op de schietpartij die maandagavond een 46-jarige Alphenaar het leven kostte.
Anders is het een meter of vijftig verderop, in de Koningshof. Twee agenten zitten daar voor de voordeur van een huis. Het huis ligt pal voor de parkeerplaats waar de schietpartij plaatsvond en wordt sinds die schietpartij maandagavond bewaakt. Waarom is nog onduidelijk.

Verdachte meldt zich

De vermoedelijke dader van de schietpartij meldde zich maandagavond zelf op het politiebureau. Het gaat om een 37-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij zou op de parkeerplaats bij de C1000 ruzie hebben gekregen met het slachtoffer en vervolgens hebben geschoten.
Ooggetuigen meldden maandag dat de dader wild om zich heen zou hebben geschoten en het slachtoffer in de borst zou hebben geraakt. Reanimatie mocht niet meer baten, de 46-jarige man overleed ter plekke. Het wapen zou later door duikers uit een sloot zijn gevist.