Instellingen

Naakte borsten tekenen op de tramruit: Paul Verhoeven in Tramsporen

DEN HAAG - In het programma Tramsporen vertellen bekende Hagenaars over hun belevenissen in de tram. Acteur Dolf de Vries en regisseur Paul Verhoeven doen donderdag hun verhaal.
‘Als ik aan de tram denk in onze jeugd dan denk ik aan romantiek, aan piepende karren met een conducteur’, mijmert Dolf de Vries. 'Als je zei, we gaan naar het Residentie orkest dan werd er gevraagd: Ga je met de tram? De tram was iets. Nu is het een noodzakelijk iets maar toen was de tram nog leuk.’

Jennen met borsten

Paul Verhoeven herinnert zich hoe hij in de winter om 8 uur in de ochtend in een volle tram met schoolgaande kinderen zat en de ramen beslagen waren. ‘Mijn grote ding was om daar op die ramen met mijn vinger te tekenen en dat waren altijd van die vrouwen met naakte borsten om iedereen te jennen.’ Dolf de Vries reageert hierop droog, ‘toen al’.
Naar aanleiding van de serie Tramsporen daagt De Vries Verhoeven uit om deze week eens met de tram te reizen, want dat doet de regisseur nooit meer. Dus tramreizigers opgelet. Misschien zit hij in lijn 7, de tram van zijn jeugd of op lijn 1, de tram die ook figureerde in de film Soldaat van Oranje.
Tramsporen is elke donderdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West.