'Burgemeester Hilversum oppert land uitzetten dochter Poetin'

De Russische president Vladimir Poetin
De Russische president Vladimir Poetin © ANP
VOORSCHOTEN - Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum suggereert dat de dochter van de Russische president Vladimir Poetin Nederland uitgezet moet worden. Dat meldt dagblad Trouw woensdag op basis van een radio-interview dat Broertjes in Hilversum had.
Maria Poetina woont met haar vriend in Voorschoten. Broertjes ziet het uitzetten van Poetina volgens Trouw als ultieme persoonlijke sanctie aan het adres van de Russische president.
Op Oekraïense, Russische en Nederlandse onlinefora vroeg men zich al eerder af of Poetina nog wel welkom is in het land waar zoveel mensen zijn getroffen door de vliegramp.

'Geen aanwijzing Russische betrokkenheid'

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben geen aanwijzingen voor rechtstreekse Russische betrokkenheid bij de vliegramp. Zij denken dat het neerschieten van het Malaysia Airlines-vliegtuig boven Oekraïne een vergissing is geweest van pro-Russische separatisten, melden Amerikaanse media. Rusland zou wel 'de voorwaarden geschapen' hebben voor het neerschieten van de Boeing met 298 mensen aan boord door de rebellen te bewapenen.