Boosheid na overplakken posters Anne Frank door pro-Palestina demonstranten

DEN HAAG - De organisatie van de anti Israël-demonstratie die donderdagavond in Den Haag wordt gehouden, zou posters van de musical Anne Frank hebben overgeplakt met een oproep om naar hun demonstratie te komen. Dat is bij verschillende politieke partijen in de Haagse gemeenteraad in het verkeerde keelgat geschoten.

Richard de Mos, fractievoorzitter van de Groep de Mos/Ouderenpartij: 'Ik snap best dat mensen demonstreren, want zowel de Palestijnen als Israëli's lijden onder deze vreselijke oorlog.' Maar volgens hem bewijzen de demonstranten zichzelf op deze manier een slechte dienst.

'Bij de vorige demonstratie waren er nazi-symbolen en werd de Hitlergroet gebracht. Nu weer een affiche plakken over de Anne Frank Poster, terwijl zij symbool staat voor wat nazi-Duitsland heeft aangericht', zegt de Mos.

'Niet sympathieker'

'Ze moeten zich toch realiseren dat ze zich hiermee niet sympathieker maken.' Opvallend is overigens de tekst die onderaan de oproepposter staat: 'geen nationalistische symbolen en hakenkruizen'.

Op Twitter reageert ook Léon de Jong, fractievoorzitter van de PVV in Den Haag. Hij spreekt van een 'zieke, respectloze actie'. Volgens de Jong staat Anne Frank symbool van Joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog.

'Spugen op slachtoffers Tweede Wereldoorlog'

Hij spreekt van 'pro-palestina tuig' dat 'de geschiedenis van de joodse bevolking misbruikt om haar boodschap naar voren te brengen'. De Jong: 'Ze maken misbruik van een zwarte bladzijde uit de geschiedenis en spugen hiermee op de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.' Volgens de Jong werd bij een vorige demonstratie opgeroepen tot geweld tegen joden.

'Dat is walgelijk, wat mij betreft had burgemeester Van Aartsen de demonstratie van donderdagavond moeten verbieden, dat had ik goed kunnen begrijpen.' De Jong zegt benieuwd te zijn wat Van Aartsen gaat doen als het vanavond opnieuw fout gaat.  

De organisatie van de demonstratie, die donderdag wordt gehouden tussen 19.00 en 20.30 uur, was niet voor commentaar bereikbaar.

Deel dit artikel: