Instellingen

Alphenaar langer vast voor schietpartij in winkelcentrum Herenhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 37-jarige Alphenaar die zichzelf maandagavond heeft aangegeven na de dodelijke schietpartij in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.
Tijdens een ruzie tussen twee mannen, op de parkeerplaats van het winkelcentrum, trok één van hen een vuurwapen. Met twee gerichte schoten maakte hij een einde aan het leven van een 46-jarige man uit Alphen aan den Rijn. De vermoedelijke schutter meldde zich later bij de politie.
Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekendgemaakt. In het huis van het slachtoffer heeft de politie dinsdag tientallen hennepplantjes en een computer in beslag genomen. Ook twee andere huizen en een loods zijn door de recherche doorzocht.

Getuige gevonden

De politie deed woensdag een oproep om in contact te komen met een getuige die achter de verdachte is aangerend. De man heeft zicht inmiddels gemeld. Toch hoopt de politie nog meer mensen te spreken die maandagavond iets hebben gezien bij winkelcentrum Herenhof.