Leimuiden herdenkt omgekomen Gijsbert en Inge

LEIMUIDEN - Leimuiden herdenkt zaterdag Gijsbert van Duijn en Inge van der Sar, die vorige week omkwamen bij de vliegramp in Oekraïne. Gijsbert en Inge woonden in het dorp en waren zeer actieve leden van de voetbalclub Kickers '69. Ze waren onderweg naar hun vakantieadres.

De herdenking begint zaterdag met een besloten bijeenkomst in de kantine van Kickers '69. Daar kan het condoleanceregister worden getekend. Daarna volgt een wandeling waar zoveel mogelijk mensen zich bij aan mogen sluiten. Er wordt gelopen via de Kerklaan naar kerkelijk centrum 'De Ontmoeting'. De route loopt langs het huis van Gijs en Inge, waar bloemen gelegd kunnen worden. De gemeente benadrukt dat de wandeling geen stille tocht zal zijn. In 'De Ontmoeting' begint om 14:00 uur de afscheids- en herdenkingsbijeenkomst. 

Gijsbert (47) en Inge (33) speelden allebei voor Kickers '69. Gijsbert was leider van een team en Inge zat in verschillende commissies. Het stel was ook lid van tennisvereniging Leimuiden. Het bestuur van de voetbalclub omschrijft het stel als 'geweldige sociaal bewogen mensen'. In totaal zijn 24 regiogenoten omgekomen bij de vliegramp.

» Lees al het nieuws over de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne in ons nieuwsdossier
 

Deel dit artikel: