Honderden protesteren in Den Haag tegen geweld in Gaza

© Regio15
DEN HAAG - Enkele honderden mensen protesteren vrijdagmiddag in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat in de Haagse wijk Transvaal tegen geweld in Gaza.
Volgens onze verslaggever ter plekke verloopt de demonstratie rustig. Een ordedienst van de organisatie ziet toe op demonstranten, ook agenten en de politie te paard houden een oogje in het zeil. Er werd gebeden voor de slachtoffers in de Gazastrook. Vertegenwoordigers van de moskee, van een Palestijnse organisatie en een gemeenteraadslid spraken de demonstranten toe
Protest staat los van eerder protest in Schilderswijk
Het protest staat los van de pro-Gaza-demonstratie in de Schilderswijk en wordt georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. De moskee wil door een protest te organiseren de Nederlandse regering duidelijk maken dat de oorlog in Gaza onnodig is.
Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de demonstratie van donderdagavond. Het OM gaat ondermeer de teksten bekijken die werden geroepen. Burgemeester Van Aartsen liet eerder al weten dat er volgens hem geen grenzen zijn overschreden tijdens het protest.