Overweldigende belangstelling voor rouwdienst Haagse hindoekerk

DEN HAAG - De herdenkingsdienst van de Haagse hindoekerk Shri Gao Mata Mandir op zondag 27 juli wordt enorm druk. Kerkvoorzitter Aneroedh Gangaram Panday laat aan Omroep West weten verrast te zijn door de grote belangstelling. Mensen uit het hele land hebben toegezegd te komen. Ook nabestaanden uit Den Haag en Rijswijk zullen aanwezig zijn.
Tijdens de dienst wordt door middel van gebeden en gezangen stilgestaan bij de vliegramp. Ook zullen 298 kaarsjes worden aangestoken. Want hoewel de Haagse kerk treurt om het verlies van een jong hindoestaans stel, wil ze tijdens deze dienst alle slachtoffers van de ramp gedenken.

Herdenking kreeg veel aandacht van de media

De toename van het aantal belangstellenden komt door berichten uit de media. Eerder deze week verscheen informatie over de herdenking op de website van Omroep West, in de lokale kranten en op de multiculturele radiozender Amor. Intussen maken ook landelijke zenders melding van de dienst
Van Woningcorperatie Vestia heeft de kerk inmiddels een buitenlokatie gekregen en de politie zocht contact om de verwachte parkeerchoas in goede banen te leiden. Van 10.00 tot 14.00 zijn mensen welkom om een kaarsje aan te steken. De Haagse hindoekerk Shri Gao Mata Mandir bevindt zich aan de Wesselsstraat.