Instellingen

Demonstratie tegen geweld in Gaza verloopt rustig, geen aanhoudingen

DEN HAAG - Een demonstratie tegen geweld in Gaza in de Haagse wijk Transvaal is vrijdagmiddag rustig verlopen, zegt een woordvoerder van de organisatie. De politie meldt aan Omroep West dat er geen arrestaties zijn verricht.
Enkele honderden mensen hadden zich aan het eind van de middag verzameld in het Wijkpark aan de Schalk Burgerstraat. Ze droegen spandoeken en protestborden.

'Protest van vrijdag staat los van protest in Schilderswijk'

Er werd gebeden voor de slachtoffers in de Gazastrook. Vertegenwoordigers van de moskee en van een Palestijnse organisatie spraken de demonstranten toe.
Het protest was georganiseerd door de Hicret Moskee in Den Haag. De organisatie liet vooraf weten dat het protest van vrijdag los staat van het protest dat donderdag in de Schilderswijk werd gehouden.

OM onderzoekt teksten van vorige demonstratie

Vrijdag werd bekend dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd tijdens de demonstratie van donderdagavond. Het OM gaat ondermeer de teksten bekijken die werden geroepen.
Burgemeester Van Aartsen liet eerder al weten dat er volgens hem geen grenzen zijn overschreden tijdens het protest. De ambassadeur van Israël zei eerder al dat hij geschokt was door het protest van donderdag.