Zoetermeerse volkstuinders dolbij met nieuw complex

cherry tomaat
cherry tomaat
ZOETERMEER - Na jarenlange ‘slopende onzekerheid’ kunnen de verdreven tuinders van vereniging Seghwaert eindelijk aan de slag op het nieuwe volkstuinencomplex aan het Stompwijksepad. Voorzitter Hans Burgers is 'dolbij'.
‘Ik heb redelijk wat stress gehad de afgelopen jaren’, zegt Burgers. De vereniging kreeg al in 1997 te horen dat het oude complex aan de Edisonstraat zou sluiten. Sinds die tijd leeft de voorzitter - die al 30 jaar de hamer hanteert - volgens eigen zeggen in onzekerheid. 'Dat was heel naar', zegt hij. ‘Het heeft de vereniging behoorlijke schade berokkend.’
Na een moeizame zoektocht vond de verenging eindelijk een alternatieve locatie. Maar een aantal omwonenden bleek fel tegen de komst van de amateurtuiniers. Zij stapten naar de rechter om de plannen te dwarsbomen. 'Het was een verrassing. Dat er tot op de wortel werd uitgezocht of ze niet een spaak in de wiel konden steken', zegt de voorzitter.
Zoetermeerders met die hun eigen groenten willen kweken, kunnen zich bij de vereniging melden. Volgens Burgers zijn er nog volop tuintjes beschikbaar.