Instellingen

Alphens raadslid: 'Malaysia Airlines aanklagen voor moord'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Alphense gemeenteraadslid Robert Jan Blom (Nieuw Elan) heeft op Twitter flink uitgehaald naar vliegtuigmaatschappij Malaysia Airlines van rampvlucht MH17.
In een tweet schrijft hij dat de Nederlandse regering de Maleisische luchtvaartmaatschappij moet aanklagen voor moord omdat ze 'bewust' over een oorlogsgebied zijn gevlogen. Het raadslid noemt dit crimineel. 'Met hun absurde veiligheidseisen (flesje water mag niet) vliegen de criminele vliegmaatschappijen rustig over oorlogsgebieden: 298 doden!!', schrijft Blom woedend op Twitter.
Zaterdag werd duidelijk dat luchtvaarmaatschappij KLM, partner van Malaysia Airlines geen idee had dat er in Oost-Oekraïne raketinstallaties staan die vliegtuigen op tien kilometer hoogte kunnen neerhalen.

'Eigen mening'

Fractievoorzitter André de Jeu vindt de tweets van Blom niet verstandig. 'Dit is niet de mening van onze partij Nieuw Elan en ik vind het dan ook jammer dat hij deze uitspraken heeft gedaan. Maar iedereen heeft recht op een eigen mening', aldus De Jeu tegenover Omroep West. 'Hij heeft dit gezegd als persoon en niet als raadslid.'
» Lees al het nieuws over de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne in ons nieuwsdossier