Internationale media-aandacht voor Voorschoten na crash MH17

VOORSCHOTEN - Veel aandacht voor Voorschoten de afgelopen week in de internationale media. TV-ploegen van CNN en ABC maakten reportages aan de Vliet, waar de dochter van Poetin woont.
Wilde verhalen doen de ronde. Maria Poetin zou gevlucht zijn uit de Krimwijk na de crash van vlucht MH17, zo weet de Daily Mirror te  melden. Op de voorpagina van de krant  'Putin girl flees from her 2 million Penthouse'
Dit bericht was voor CNN reden om naar Voorschoten te gaan en de zaak grondig te onderzoeken. De verslaggeefster sprak met buurtbewoners.  Die beweerden dat Maria ook nog een huis boven de Albert Heijn in Voorschoten bezit.  Ze zou rijden in een blauwe Mini Cooper Cabrio die al wekenlang in de parkeergarage onder de Albert Heijn staat. Omroep West trof ter plaatse in de garage echter geen blauwe Mini Cooper aan.

Maria woont in Engeland

Het Britse station Channel Four ging ook op onderzoek uit en weet de mogelijk nieuwe verblijfplaats van Maria; het Britse Surrey. Ook daar belde de verslaggever aan bij een huis, maar er was geen antwoord.Inmiddels gaan de verhalen vanuit Voorschoten de hele wereld over. Zelfs Australische kranten maken melding van de woonplaats van Maria. Voorschoten is daar inmiddels al veranderd in een rijke buitenwijk van Den Haag op een paar kilometer van het vliegveld waar vlucht MH17 de reis begon.
De oproep op Twitter om te demonstreren voor haar huis in Voorschoten wordt  serieus genomen door de autoriteiten. Omroep West constateert dat de politie een extra ritje door de Krimwijk rijdt. Ook wordt er door agenten in burger gesurveilleerd.
» Lees al het nieuws over de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne in ons nieuwsdossier