Anti-ISIS demonstratie in Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - Uit woede over recente uitingen van moslimradicalisme demonstreert een groep Hagenaars zondag 10 augustus in de Schilderswijk. De groep vormt een protestmars en zal dwars door de Schilderswijk lopen met Nederlandse vlaggen, vertelt organisator Patrick Schouten.
Schouten ergert zich aan demonstraties waarbij openlijk de steun an de radicaal islamitische organisatie ISIS wordt uitgesproken. Ook is hij boos over mannen die bij een recente demonstratie met bedekte gezichten wapperden met islamitische vlaggen, ongelovigen als 'de vijand' bestempelden en 'dood aan de Joden' riepen.
Schouten laakt de houding van burgemeester Jozias van Aartsen. 'We willen aan Van Aartsen vragen hard op te treden tegen de salafistische aanhang in Den Haag en omgeving', zegt hij. Schouten heeft met zo'n vijftien vrienden de beweging Pro Patria, 'voor het vaderland', opgericht.

100 aanmeldingen

Tot nu toe hebben zo'n 100 mensen zich aangemeld voor de demonstratie. Schouten hoopt dat uiteindelijk 200 tot 300 mensen meelopen in de tocht die zondag 10 augustus om 15.00 uur begint. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Pro Patria.