Simon Wiesenthal Centrum: Haagse joden zijn in gevaar

DEN HAAG - Het Simon Wiesenthal Centrum heeft een brandbrief gestuurd aan de Haagse burgemeester Van Aartsen over demonstraties tegen het geweld in Gaza. Het instituut voor mensenrechten is geschokt door leuzen als 'dood aan de Joden'.

'Hoe denkt u over het in gevaar brengen van de joodse burgers', vraagt het Simon Wiesenthal Centrum aan de burgemeester. Door een vergunning voor de demonstraties te geven zou Van Aartsen Nederlandse anti-terrorisme wetten hebben geschonden. Verder zou hij als hoofd van de politie hebben gefaald door de 'moordachtige slogans' niet uit het Arabisch te laten vertalen.

De brief sluit af met een oproep aan Van Aartsen om het terrorisme van ISIS te stoppen. 'Als u dat niet doet, bent u medeverantwoordelijk voor de gevolgen.' Het Simon Wiesenthal Centrum heeft zich ook al beklaagd bij premier Rutte.

Veel reputatieschade

In de gemeenteraad heeft de Groep de Mos opheldering gevraagd over de brandbrief. De partij is bezorgd over de reputieschade die Den Haag lijdt als internationale stad van Recht en Vrede. Het Nederlands Auswittz Comité deed deze week ook al een oproep op te treden tegen extremisten die Joden dood wensen.

 

Deel dit artikel: