IKEA Leiderdorp voorlopig van de baan

IKEA
IKEA
LEIDERDORP - De bouw van een nieuwe IKEA-vestiging in Leiderdorp is voorlopig van de baan. Het woonwarenhuis heeft geen passend winkelconcept dat voldoet aan het bestemmingsplan dat de gemeente Leiderdorp eerder vaststelde.
Wijzigingen in het bouwplan hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf een nieuwe vergunning moest aanvragen bij de gemeente Leiderdorp. Hierdoor werd in januari de bouw al uitgesteld. In het aangepaste plan is een extra parkeerlaag aangebracht.
IKEA geeft aan op dit moment geen passende oplossing te hebben, waardoor de bouw voorlopig van de baan is. ‘De komende periode gaan we markt- en winkelformats onderzoeken. Hierbij houden we onder andere rekening met 7-daagse winkelopeningen, een steeds belangrijkere rol voor e-commerce en de klant die zelf bepaalt hoe, wanneer en waar er gewinkeld gaat worden.'

14.000 vierkante meter winkelvloeroppervlakte

IKEA wilde op het terrein langs de A4 een pand bouwen met een winkelvloeroppervlakte van 14.000 vierkante meter en 850 parkeerplaatsen.
De komst van de nieuwe IKEA is een slepende zaak die al meer dan 10 jaar duurt. Omwonenden zien vanaf dag één de plannen voor een vestiging in Leiderdorp niet zitten. Ze zijn bang voor files en overlast.