Bouw Maximabrug kan nu echt beginnen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het bedrijf Mobilis mag de Maximabrug in Alphen aan den Rijn bouwen. Het ontwerp van het concern rolde als beste uit de bus bij de aanbesteding van de opdracht.
De bouw van de brug over de Oude Rijn kan eind dit jaar beginnen. Het heeft lang geduurd voordat de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude overeenstemming konden bereiken over de precieze locatie van de verbinding. De brug komt te liggen tussen de Gnephoek op ene oever en de Genielaan aan de overkant.
De Alphense wethouder Hoekstra is erg blij met de vergunning, omdat de Maximabrug er nu echt gaat komen. 'Het gekozen ontwerp sluit uitstekend aan op de locatie van de brug.' Het is nog niet bekend of omwonenden ook zo tevreden zijn: de actiegroep Maak het Hart niet te hard heeft rechtszaken gevoerd tegen het megaproject en uiteindelijk verloren. De bewoners zijn bang voor geluidsoverlast.

In gesprek met buurt

Wethouder Hoekstra zegt begrip te hebben voor die zorgen. 'Ook in het vervolgproces blijven we met deze partijen in gesprek', zegt hij. In september is er een informatiemarkt over de Maximabrug voor raadsleden en belanghebbenden. Dan wordt meer bekend gemaakt over de overlast van de bouw en omleidingen. Ook het ontwerp van de brug is dan te zien.
De Maximabrug is belangrijk voor ondernemers in Alphen aan den Rijn: vrachtwagens hoeven minder lang in de file te staan of door kleine dorpskernen te denderen.