Instellingen

De Mos stopt als ambassadeur De Uithof

Schaatscentrum De Uithof
Schaatscentrum De Uithof © VI-Images/OrangePictures
DEN HAAG - Het Haagse raadslid Richard de Mos legt zijn nevenfunctie als ambassadeur van het sportcentrum De Uithof neer. Volgens hem heeft hij zijn missie ‘het garanderen van het voortbestaan van de Uithof’ volbracht.
De directeur van het centrum Eugène de la Croix prijst zijn voormalige ambassadeur. ‘Al sinds dat Richard lid is van de Haagse gemeenteraad heeft hij zich met hart en ziel voor ons ingezet. Door zijn politieke druk werd na jaren van soebatten een tentzeil over de 400-meterbaan gerealiseerd, waardoor de wind geen vrij spel meer had over de schaatsers.’
Ook wijst de directeur erop dat De Mos veel aandacht voor zijn centrum weten te realiseren. ‘Juist door deze aandacht kwam politieke steun voor De Uithof, zij het moeizaam, wél tot stand. Onlangs was Groep de Mos druk nog de redding voor het amateur ijshockey.’

Dubbel gevoel

Richard de Mos zelf kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn periode als ambassadeur. ‘Ik had graag het nationale en internationale schaatsen terug naar Den Haag gehaald en het Eredivisie IJshockey voor de stad behouden. Helaas heb ik dat, door onwil bij de gemeente en bij andere politieke partijen, niet kunnen realiseren.’ Hij noemt dat een ‘gemiste kans’.
Het terugtrekken van De Mos komt op het moment dat De uithof voor tenminste vijf jaar is gered. Hij gaat zich nu meer richten op zijn eigen adviesbureau, De Mos & Partners. Ook wil hij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, het aantal zetels van zijn partij in de gemeenteraad verdubbelen.