'Haagse rijschoolhouder kan vervolgd worden voor bedreiging'

DEN HAAG - Sait C. kan voor het plaatsen van zijn filmpje worden vervolgd voor bedreiging. Dat zegt advocaat Maarten de Klerk van Haagrecht Advocaten in Den Haag. De rijschoolhouder wordt gezocht door de politie, omdat hij anti-zionistische uitlatingen doet.
In het filmpje, dat de rijschoolhouder op Facebook plaatste, schiet hij ook met een pistool waarbij hij zegt dat je 'zionisten moet afschieten'. Het is onduidelijk of de wapens echt zijn. 'Mochten de wapens echt zijn en C. heeft geen vergunning, dan kan hij ook vervolgd worden voor verboden wapenbezit', aldus De Klerk. Daarbij is het wel belangrijk om te weten waar het filmpje is opgenomen. 'Als de beelden uit het buitenland komen, dan moet wapenbezit ook daar verboden zijn', zegt De Klerk.
'Het maakt voor justitie verder niet uit waar het filmpje is opgenomen. Nederlanders die in het buitenland een strafbaar feit plegen, kunnen daarvoor in Nederland worden berecht', verklaart De Klerk. De advocaat noemt daarbij het voorbeeld van het sekstoeristen in Thailand die ook kunnen worden vervolgd in Nederland.

'Sait is in het buitenland'

Volgens collega's bij de school voor theorie-examens altijdgeslaagd.nl, is Sait C. op dit moment in het buitenland en niet bereikbaar voor commentaar.